Eczeem

Eczeem

Baden met dode zeezout is een absolute aanrader bij eczeem. Smeer na het baden de eczeemplekjes in met eczeembalsem voor kinderen of baby's. Veel huidproblemen worden veroorzaakt door een tekort aan essentiële vetzuren. Roer daarom iedere dag een theelepel Happy Delight olie door het eten van je kindje.

Over kindereczeem
Eczeem is een ontsteking van de huid. Het kan veroorzaakt worden door allergie, erfelijkheid, droge huid of een verminderde weerstand. Rode jeukende plekken op het gezicht, armen, knieën, ellebogen, handen zijn vervelend voor je kind. Eczeem is eigenlijk een ontsteking van de huid. Er zijn veel verschillende soorten eczeem maar constitutioneel eczeem is de meest voorkomende bij kinderen. Eczeem ontstaat vaak als baby, bij de overgang van borst- naar flesvoeding. Maar het kan ook later beginnen. Veel kinderen groeien er uiteindelijk overheen. In de praktijk blijkt dat met name bij jonge kinderen (tot 5 jaar) voeding een rol kan spelen bij eczeem. Het uitzoeken van mogelijke allergieën is dus heel erg belangrijk.

Baden met dode zeezout
Baden met dode zeezout is een absolute aanrader bij eczeem. In onze webshop vind je een zeezout bij eczeem met lavendel en geranium. Voor jonge baby's kun je neutrale badolie gebruiken. Laat het bad vollopen en voeg 2 eetlepels zeezout toe. Dode zeezout staat bekend om zijn desinfecterende werking en het vermogen dode huidcellen te verwijderen. Het ondersteunt de stofwisseling en de vochtbalans van de kinderhuid.

Smeren met vette plantenoliën 
Na het baden smeer je de eczeemplekjes in met de eczeembalsem. Dit is een natuurlijke balsem op basis van avocado, amandel en aloë vera. Hieraan zijn essentiële oliën zoals lavendel, geranium en roomse kamille toegevoegd.Lavendel en geranium hebben een geneeskrachtige eigenschappen en kamille helpt bij ontstekingen. Amandelolie heeft een voedende en verzachtende werking bij een droge, ruwe en beschadigde huid. Avocado-olie werkt erg goed bij eczeem en psoriasis. Lang voor de komst van Colombus naar Amerika was de avocado de voedselbron voor de indianen, dankzij het hoge gehalte aan gezonde vetten. Avocado olie kan diep in de huid doordringen en wordt probleemloos door de huid opgenomen. Aloë Vera is al zeer lang bekend vanwege sterk wondhelende eigenschappen. De plant heeft namelijk een gelei in zich die als een soort bescherming werkt.

Tekort aan Omega 3
Veel huidproblemen bij kinderen worden veroorzaakt door een tekort aan essentiële vetzuren. Omega-3 kan helpen bij eczeem en een droge huid. Ik adviseer om een minimaal een maand lang iedere dag een theelepel Happy Delight aan je kind te geven. Dit is een bio-dynamische olie van limoen, citroen en sinaasappel. Voor een zachte en gezonde kinderhuid. Kinderen vinden de frisse smaak heerlijk. Happy Delight herstelt het omega-3,6-evenwicht. Gebruik zoveel je wenst. Voor hem, voor haar, voor baby en 100-jarige. Met een lepel, in je maaltijd of door een toetje. 1 theelepel levert je kind veel alfa-linoleenzuur en voldoende linolzuur. Dit voedingssupplement bevat van nature veel vitamine E wat super is voor de huid.