Hoe gebruik je etherische olie?

Inhalatie

Dit is de snelste, gemakkelijkste maar ook meest effectieve methode. Terwijl de moleculen van etherische olie door de neus of mond worden ingeademd, wordt via het limbisch systeem een ​​boodschap naar het centrale zenuwstelsel gestuurd - ons primitieve brein en het centrum van onze stemmingen en emoties.

De fysieke actie van inademing heeft ook de sterkste invloed op ons ademhalingssysteem; denk aan het afkoelende gevoel in je borst bij het inhaleren van eucalyptus of pepermuntolie.

De huid

Omdat etherische oliemoleculen extreem klein zijn, kunnen ze de huid binnendringen via haarzakjes, poriën en zweetklieren. Vanuit daar bereiken de oliemoleculen de lymfeklieren en bloedcapillairen, die ze vervolgens door het bloed in het lichaam transporteren. Dit is ook de beste methode voor huidverzorging, verzachtende pijnlijke spieren, toenemende bloedsomloop en vele andere aromatherapie-toepassingen.

Inname

Met deze methode absorbeert het lichaam de essentiële olie via de maagwand. Hoewel deze methode in sommige delen van de wereld gebruikelijk is (d.w.z. Frankrijk), wordt deze methode door ons niet aanbevolen zonder advies van een goed gekwalificeerde aromatherapeut die werkt met een arts. We raden dit niet aan onze klanten aan en onze producten zijn niet goedgekeurd voor intern gebruik.

 

De methoden van Aromakids

 

Verstuiving middels aromalampen met ultrasoon technologie

Deze methode zorgt ervoor dat de water- en oliedruppeltjes lang in de lucht blijven hangen, wat maximale therapeutische voordelen biedt. Een negatieve ionisator en mini-luchtbevochtiger, deze methode heeft voordelen die verder gaan dan aromatherapie. Dit is een van de eenvoudigste, veiligste en meest kosteneffectieve methode en wordt speciaal aanbevolen voor aandoeningen van de luchtwegen, emotionele balans, algemene luchtzuivering en voor een prettige geur.

Eenvoudige inhalatie

Inhalatie is de eenvoudigste methode. Open de fles, houd hem 6-8 centimeter onder je neus en wuif het aroma naar je neus met je andere hand. Een andere methode is om een ​​druppel verdund met amandelolie of kokosolie in je handpalm te doen. Wrijf in je handen, maak ze dan over je neus en inhaleer diep. Als je je ontspannen en tevreden voelt, herhaal je het proces.

Aroma Mist Spray

Voeg 10-15 druppels etherische olie toe aan een 30 ml sprayfles gevuld met mineraal- of gedistilleerd water. Goed schudden - water vermengt zich niet met olie. Toverhazelaar of Hamamelis en wodka kunnen helpen bij het mengen van de olie.

Huidtoepassing

Etherische oliën kunnen in de huid worden aangebracht door middel van balsems, lotions, crèmes, massages en kompressen. De kracht van opname door de huid is groot en de absorptietijd ligt tussen de 20 en 70 minuten. Bij Aromakids zijn alle lotions, massage-oliën, roll-ons en zalven methoden voor het aanbrengen op de huid. Lichaamswarmte stimuleert ook een kleine hoeveelheid verdamping, zodat inhalatie een secundaire methode is voor deze producten.

Baden

Baden is een combinatie van aanbrengen op de huid en inademing (door de hitte van het water). Dit is een zeer effectieve methode voor veel aandoeningen, vooral in combinatie met de ontspannende, ontgiftende kracht van Dode Zeezout. Gebruik het voor pijnlijke spieren, ontgifting (vooral wanneer kinderen ziek zijn), algemene ontspanning en ademhalingsproblemen. Als klanten hun eigen badproducten willen maken, moeten ze eerst de etherische olië in een badolie of handje zeezout mengen. 

Dosering 

In 2 eetlepels ofwel 10 ml basisolie of badolie meng je:

Voor baby’s vanaf 6 maanden 1 druppel (gebruik hiervan de helft)

Voor peuters 1 druppel 

Voor basisschoolkinderen 2 druppels

Voor pubers 3 druppels

Voor mama’s en papa’s 4 druppels

In een aromalamp gebruik je voor baby's 2 tot 3 druppels, voor kinderen 3-5 druppels en voor volwassenen 5-10 druppels.