Happy New Mama - Postnatale depressie
€22,50

Happy New Mama - Postnatale depressie

Wist je dat het verdampen/verstuiven van lavendelolie in een aromalamp na de bevalling een postnatale depressie kan voorkomen? Stress, angst en een postnatale depressie zijn veel voorkomende problemen bij vrouwen na de bevalling. Onderzoek heeft aangetoon ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad


Franse lavendel is mijn favoriete olie voor moeder en kind. De etherische olie uit lavendelbloemen helpt bij slaapproblemen, onrust, wondjes, luieruitslag of om een uitgerekte huid in te smeren, waardoor zwangerschapsstriemen beter herstellen. Maar wist je dat het verdampen/verstuiven van lavendelolie in een aromalamp na de bevalling een postnatale depressie kan voorkomen? Stress, angst en een postnatale depressie zijn veel voorkomende problemen bij vrouwen na de bevalling. Onderzoek heeft aangetoond dat aromatherapie tijdens en na de bevalling angst bij mama’s vermindert.

In een klinische studie werden 140 vrouwen verdeelt in aromatherapie en non-aromatherapiegroepen. De mama’s uit de aromatherapiegroep ademden elke 8 uur 3 druppels etherische olie (lavendel) in gedurende 4 weken na de bevalling. De andere groep kreeg routine zorg en werd slechts telefonisch gevolgd. Alle mama’s werden beoordeeld door de De Edinburgh Depression Scale (EDS) op basis van depressie, angst en stress.

Resultaten onderzoek
De resultaten toonden aan dat de gemiddelde spanning, angst en depressie tijdstip na 2 weken (P = 0,012, p <0,0001 en p = 0,003, respectievelijk) en stress, angst en depressie scores op tijdstippen na 1 maand (P <0,0001) en 3 maanden na de bevalling (P <0,0001) significant lager waren van de mama’s die lavendelolie gebruikten.

Conclusies: het inademen van de geur van lavendel gedurende 4 weken kan stress, angst en depressie te voorkomen na de bevalling.

Werking: vul de aromalamp met water, voeg 3 tot 5 druppels lavendelolie toe en steek het waxinelichtje aan. Wil je liever een elektrische aromalamp, dan is aromalamp stars of color heel geschikt!