Welk geurtype ben jij?

Fris als een citroen? Of toch zacht bloemig als een roos? Welke soort geur vind zij lekker? Geuren zijn in vier groepen te verdelen. Als je weet van welke geur je houdt, kun je naar hartelust je eigen parfum maken. Wij, mama's, hebben vroeger allemaal wel eens parfum gemaakt. Met rozenblaadjes, water en kruiden. Met aromatherapie kun je parfum maken op basis van 96% alcohol of op basis van plantaardige olie. Voor kinderen heeft dat laatste onze voorkeur. In onze Duitse webshop verkopen we pakketten om zelf parfum te maken op kinderfeestjes: www.lilieundlotus.de. Maar het is vooral ook erg leuk om over de psychologie van geuren te lezen. We noemen dit “aromapsychology”!

Flowergirls

Meisjes die van bloemengeuren houden zijn creatief, energiek en enthousiast. Ze streven naar perfectie maar zijn "good fun". Het zijn enthousiaste ondernemende dametjes. Ze hebben vaak veel zelfvertrouwen en zijn ambitieus, op een positieve manier. Ze willen iets bereiken in deze wereld, maar moeten er natuurlijk wel plezier in hebben. Deze bloementypjes zijn dol op parfum en alles wat hen goed doet voelen. Ze houden van luxe, fashionista’s, geurkaarsen, muziek en dansen. Soms kunnen ze misschien een beetje oppervlakkig overkomen maar ze zijn erg sensitief met een groot hart. Ze zijn impulsief, gevoelig voor stemmingen en zullen sombere vriendinnetjes opvrolijken. Bloementypjes brengen veel happiness en zullen anderen altijd helpen. Maar het zijn ook flirt typjes. Al vanaf dat ze klein zijn, weten ze iedereen om hun vinger te winden met hun charme. Zowel mama als papa. Ze zijn erg romantisch ingesteld en dromen van hun prins op het witte paard. Geuren die zij erg lekker vinden zijn roos, oranjebloesem, jasmijn, cananga en lindebloesem.

Fruity girls

Meisjes die van fruitige geuren houden zijn sportieve, no-nonsense meisjes met een vrolijke positieve instelling. Ze zijn dè perfecte werknemer later. Ze zijn harde werkers, vriendelijk, verantwoordelijk en supportive. Houden van duidelijkheid en structuur. Ze zijn niet heel erg ambitieus maar nemen taken wel heel serieus. Daarnaast kunnen ze goed organiseren. Fruitmeisjes zijn lieve, aardige, happy meiden die zelfbewust en emotioneel in balans zijn. Iedereen houdt van ze, vanwege hun positiviteit en vriendelijkheid. Ze hebben empathie voor andere meisjes en zijn inspirerend. En ze houden wel van een lolletje en hebben een goed gevoel voor humor. Geuren die zij erg lekker vinden zijn citroen, grapefruit, sinaasappel, mandarijn en bergamot. 

Woody girls

Meisjes die van houtachtige geuren houden, zijn holistische denkers. Ze willen de wereld, het universum, het leven begrijpen. Je kunt er diepgaande gesprekken mee voeren en ze houden van harmonie en vrede. Ze zijn sympathiek, empathisch en hebben altijd goede intenties. Ze geven vriendinnen graag inzichten, maar laten hen problemen zelf oplossen. Urenlang samen met vriendinnen theeleuten en kletsen doen ze dan ook graag. Hun kledingsstijl is vaak neutraal in bijvoorbeeld aardetinten en bewust niet opvallend. Geuren die houttypjes erg lekker vinden zijn cederhout, sandelhout, cypres, rozenhout en kaneel.

Spice girls

Meisjes die van kruidige geuren houden, herken je aan hun organisatietalent. Ze blijven maar doorgaan en kunnen moeilijk stilzitten. Kruidenmeisjes hebben het altijd druk. Ze zijn betrouwbare vriendinnen, netwerkers en helpen graag anderen met klusjes. Kennis is hun onderhoud en ze kunnen dan ook uren in een bibliotheek doorbrengen. Deze meisjes zijn visionairs en idealistisch. Ze zijn dol op alles uit de natuur en natuurlijke huidverzorgingsproducten. Kleding vinden ze minder belangrijk, het moet vooral functioneel zijn. Ze zijn graag thuis en kletsen het liefst met een kop thee met vriendinnen op de bank. Door hun nieuwsgierige aard, zijn ze graag van alles op de hoogte. Geuren die kruidenmeisjes lekker vinden zijn tijm, rozemarijn, basilicum, salie, marjolein en pepermunt.

 

♥ KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP: www.lilieundlotus.de 

 

Downloads: