Over Marcia Korenhof

Verliefd op aromatherapie!

Tien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingjob op te zeggen en een opleiding voor aromatherapeut te gaan volgen. Ik kreeg de smaak flink te pakken. Mijn ouders woonden 11 jaar in Amerika en daar specialiseerde ik mij in aromatherapie voor baby’s, kinderen en zwangeren.

In 2008 kreeg yoga mijn interesse dus volgde ik een docentenopleiding kinderyoga bij Helen Purperhart. Ik gaf met veel plezier yogales aan ouders en kinderen. Ik wilde mijn kinderen graag positief opvoeden dus ook op dat gebied volgde ik diverse cursussen. Ik combineerde kinderaromatherapie en kinderyoga in een kinderpraktijk voor gezondheid en geluk. Door mijn liefde voor Azië, werd ik geïnspireerd om verder te groeien. In het Verre Oosten heeft men een andere kijk op vitaliteit. Als je je gezond en gelukkig wil voelen, is het geheim: body, mind & soul. Mede door mijn scheiding, wilde ik mij persoonlijk ontwikkelen, verdiepen in spiritualiteit en leren leven in liefde. Voor mezelf maar ook voor mijn kinderen. Opvoeden is tenslotte voorleven. Dus volgde ik in 2010 een driejarige opleiding spirituele therapie o.a.in Frankrijk. 

Ik maakte de reis van mijn hoofd naar mijn hart, ging verder op zoek naar geluk, leerde werken met energie en ontwikkelde mijn intuïtie. Misschien heb je wel eens gehoord van chakra’s? Het klinkt een beetje hocuspocus maar in Azië is het bestaan van chakra’s al eeuwen bekend. Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam. Je kunt chakra’s niet zien, daarom lijkt het misschien een beetje magie. Ik maak altijd een grapje als mijn kinderen stoute dingen willen doen, zoals stiekem snoepjes pakken. Dan zeg ik: “Pas maar op, ik heb een goed ontwikkeld “derde oog” (lees: 6E chakra = intuitie)”. Je kunt er meer over lezen in mijn volgende boek die ik momenteel aan het schrijven ben: Mama’s Geluksboek. Een mooie combinatie van Westerse & Oosterse wijsheid voor gezondheid en geluk.

Mijn andere grote passie heeft ook met geuren en aroma’s te maken: koken. De liefde voor koken heb ik van mijn moeder geërfd. En met drie opgroeiende jongens die altijd hongerig zijn, is het een dankbare liefhebberij. Ik kan uren in de keuken allerlei recepten uitproberen. ’s Morgens geurt mijn huis vaak naar wafels en zelfgebakken brood. Heerlijk wakker worden toch? Gezonde sapjes uit de slowjuicer in leuke hippe bekers. Zo maken we van ontbijten een feestje. Ik ben dol op kruiden en houd van puur en gezond koken. Daarom besloot ik mijn visie op voeding te verruimen, mijn kooktalent verder te ontwikkelen en een opleiding voor Kinder(op)voedingscoach te volgen.

Aromatherapie is holistisch. Het woord Holon komt uit het grieks en betekent: het geheel. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Zo zie ik dat ook met aromatherapie. Als je kind huidproblemen heeft, zul je ook moeten kijken naar het voedingspatroon. Als je kind slaapproblemen heeft, zal je jullie levensstijl onder de loep moeten nemen. Als je kind druk gedrag vertoont, zullen suikers en kleurstoffen geen positieve bijdrage leveren. Als je kind zich onzeker en gespannen voelt, probeer eens een paar lessen kinderyoga en lees een verhaal uit het boek ‘Nachtlichtjes’. Aromatherapie, (op)voeding en levensstijl: het is allemaal met elkaar verbonden!

Aromatherapie staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Daarom wil ik iedere mama de magie van aromatherapie laten ontdekken. Ik geef je mijn geheime recepten en deel ik mijn passies met je. Wil je meer tips of een workshop over kinderaromatherapie volgen? Kijk dan eens op mijn blog:www.marciakorenhof.nl 

Tot slot: uit moederliefde wil ik met mijn bedrijf een verschil maken voor kansarme kinderen. Ik heb in derde wereldlanden zoveel straatkinderen, weeshuizen en armoede gezien dat ik vaak die beelden pas na maanden een plekje kon geven. Het raakt me in mijn moederhart. Kinderfonds MAMAS deelt de droom die elke moeder in de wereld heeft voor haar kind: dat ieder kind liefde, zorg en bescherming verdient en krijgt, zodat het zich vrij kan ontwikkelen, een goede toekomst krijgt en gelukkig wordt. Daarom steun ik Kinderfonds MAMAS in Zuid-Afrika en gaat een deel van de opbrengst van Mama's Toverboek- en tas naar dit mooie doel!