Over Aromakids

Verliefd op aromatherapie!

Tien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingjob op te zeggen en een opleiding voor aromatherapeut te gaan volgen. Ik kreeg de smaak flink te pakken. Mijn ouders woonden 11 jaar in Amerika en daar specialiseerde ik mij in aromatherapie voor baby’s, kinderen en zwangeren.

In 2008 kreeg yoga mijn interesse dus volgde ik een docentenopleiding kinderyoga bij Helen Purperhart. Ik gaf met veel plezier yogales aan ouders en kinderen. Ik wilde mijn kinderen graag positief opvoeden dus ook op dat gebied volgde ik diverse cursussen. Ik combineerde kinderaromatherapie en kinderyoga in een kinderpraktijk voor gezondheid en geluk. Door mijn liefde voor Azië, werd ik geïnspireerd om verder te groeien. In het Verre Oosten heeft men een andere kijk op vitaliteit. Als je je gezond en gelukkig wil voelen, is het geheim: body, mind & soul. 

Ik maakte de reis van mijn hoofd naar mijn hart, ging verder op zoek naar geluk, leerde werken met energie en ontwikkelde mijn intuïtie. Misschien heb je wel eens gehoord van chakra’s? Het klinkt een beetje hocuspocus maar in Azië is het bestaan van chakra’s al eeuwen bekend. Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam. Je kunt chakra’s niet zien, daarom lijkt het misschien een beetje magie. Een mooie combinatie van Westerse & Oosterse wijsheid voor gezondheid en geluk.

Mijn andere grote passie heeft ook met geuren en aroma’s te maken: koken. De liefde voor koken heb ik van mijn moeder geërfd. En met drie opgroeiende jongens die altijd hongerig zijn, is het een dankbare liefhebberij. Ik kan uren in de keuken allerlei recepten uitproberen. Ik ben dol op kruiden en houd van puur en gezond koken. Daarom besloot ik mijn visie op voeding te verruimen, mijn kooktalent verder te ontwikkelen en een opleiding voor Kinder(op)voedingscoach te volgen.

Aromatherapie is holistisch. Het woord Holon komt uit het grieks en betekent: het geheel. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Zo zie ik dat ook met aromatherapie. Als je kind huidproblemen heeft, zul je ook moeten kijken naar het voedingspatroon. Als je kind slaapproblemen heeft, zal je jullie levensstijl onder de loep moeten nemen. Als je kind druk gedrag vertoont, zullen suikers en kleurstoffen geen positieve bijdrage leveren. Aromatherapie, (op)voeding en levensstijl: het is allemaal met elkaar verbonden!