Verkoudheidsbox
€35,00

Verkoudheidsbox

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en in de keel. Vooral als je kind naar school gaat, kan het vaak verkouden zijn. Sommige kinderen zijn wel 10 keer per jaar verkouden. Een verkoudheid duurt gemiddeld een week... ...Meer informatie


Iedereen heeft tijdens de koude wintermaanden wel eens last van verkoudheid, hoesten, bronchitis, griep. Kinderaromatherapie is dé natuurlijke remedie om snelle verlichting te brengen bij deze winterongemakken. 

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en in de keel. Vooral als je kind naar school gaat, kan het vaak verkouden zijn. Sommige kinderen zijn wel 10 keer per jaar verkouden. Een verkoudheid duurt gemiddeld een week, met of zonder medicijnen. Voor kinderen vanaf 2 jaar hebben een verkoudheidsbox samengesteld. 

Laat het bad vollopen en voeg als laatste 2 eetlepels badolie met 2 druppels eucalyptus toe. Laat je kind minstens 15 minuten badderen. Smeer daarna de borst in met onze verkoudheidsbalsem. Deze natuurlijke verkoudheidsbalsem bevat citroen, lavendel, niaouli, ravintsara en eucalyptus. Deze essentiële oliën werken slijmoplossend, weerstandverhogend en antiviraal. Ravintsara is rijk aan de stof 1,8-cineol, vergemakkelijkt het ophoesten van slijmen en heeft een ademhalingsverbeterend effect. Ondersteun je kind en smeer regelmatig deze verkoudheidsbalsem op de rug en borst. Om beter te kunnen ademen, hebben we een neusspray met komkommer en ui toegevoegd in onze box. Tevens vind je een flesje eucalyptusolie. Als je een aromalamp hebt, voeg dan een paar druppels olie toe aan het water. Zoniet, doe dan een paar druppels eucalyptus olie op het matras of een hoekje van het kussen. 

PS: deze eucalyptusolie (Eucalyptus Radiata) is speciaal voor kinderen en is veel zachter dan de eucalyptus voor volwassenen. Voor kinderen jonger dan 2 jaar, neem voor babyproducten contact op met de kinderpraktijk!