Werken met aromatherapie in de kinderopvang
€275,00

Werken met aromatherapie in de kinderopvang

Een interactieve workshop voor pedagogische medewerkers om te leren werken met aromatherapie in de kinderopvang! ...Meer informatie


Wil jij aromatherapie toepassen in jouw kinderdagverblijf? Of ben je op zoek naar een interessante workshop of teamuitje? Aromatherapie is al eeuwenoud en eigenlijk een vorm van kruidengeneeskunde. We maken gebruik van de extracten van bloemen, planten, bomen, kruiden en vruchten voor ontspanning, voor vitaliteit, voor energie of om beter te slapen. Deze extracten heten etherische oliën. In de kinderopvang kun je spelen met het gebruik van geuren. Zo kun je lavendel gebruiken als de kinderen druk zijn, lemongrass voor nare luierluchtjes, eucalyptus (de zachte soort) voor perioden van griep en verkoudheid. Je gebruikt een aromalamp om de etherische oliën te verspreiden.

Als je weet hoe aromatherapie werkt en wat het doet, is het nog leuker en makkelijker om dit te integreren in de kinderopvang. Zo kunnen pedagogisch medewerkers de ouders beter informeren en ze krijgen er meer plezier in! 

Inhoud:

♥ Wat is aromatherapie?

♥ Wat zijn etherische oliën?

♥ Mijn favoriete etherische oliën 

♥ Do's and Don'ts

♥ Geurspelletjes met kinderen

♥ Parfum maken

♥ Wat leg je uit aan ouders?

Duur: 1,5 uur

Bijzonderheden: de prijs is inclusief 21% BTW. Reiskosten zijn van toepassingen buiten een straal van 30  km (Laren NH). Workshops worden gegeven op jullie eigen lokatie. 

Tags